Productielocatie

In ons mooie bedrijfspand op het industrieterrein Flevopoort IV te Lelystad houden wij ons bezig met de productie en toelevering van flexibele polyurethaanschuimen. Deze centraal gelegen locatie is goed bereikbaar vanuit het hele land, ook vanuit België en Duitsland. Tevens hebben we hier voldoende ruimte om uit te breiden en ons te richten op de toekomst. UXEM telt momenteel ongeveer 30 medewerkers en kenmerkt zich door een no-nonsense werkcultuur, professionele en technische aanpak, informele sfeer en respect voor mens en milieu.

Schuimuitdaging

Of het nu gaat om een verpakkingsuitdaging, een oplossing binnen een intern productieproces, een technische afdichting, thermische of akoestische isolatie, bescherming, demping of display toepassing. UXEM zit graag samen met onze klant aan tafel om de maakbaarheid van uw ontwerp te bepalen en te optimaliseren. U kunt het zo gek niet bedenken, wij denken graag met u mee. Wij helpen u ook in een vroeg stadium van ideevorming, van ontwerp tot uiteindelijke productiewijze.

Familiebedrijf

Wij zijn een echt familiebedrijf. Jarenlange kennis, ervaring en voorliefde voor techniek en innovatie kenmerken UXEM al meer dan 47 jaar. De historie van hondenmand tot meer dan 7.000m2 productievloer leest u hier. Bij UXEM staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen dan ook hoog in het vaandel. UXEM staat graag vooraan als het gaat om nieuwe ontwikkelingen en wij zijn dan ook non-stop aan het innoveren. Kleine projecten van het recyclen van koffiebekers tot het hergebruiken van als onze schuimresten en het ontwikkelen van duurzame machines.

Schuimboer

UXEM heeft geen standaardproducten op voorraad, wij maken vooral halffabricaten op maat voor onze klanten. Door middel van jarenlange ervaring, unieke materialen en specialistische bewerkingen vervaardigen wij elk ontwerp op maat tot een waren schuimconstructie! Wij gaan verder, waar andere u vertellen dat iets niet mogelijk is. Maar wij blijven altijd de “schuimboer” en zullen niet op uw stoel gaan zitten om eindbeslissingen te nemen. Samen komen wij tot de eindoplossing.

Unieke materialen

Wij zijn voornamelijk gespecialiseerd in unieke en technische schuimen, oa anti-statisch, brandvertragend (diverse brandvertragende klassen mogelijk), gereticuleerd, seal foams, zelfdragend, traagschuim, rebonded foam (gerecycled) etc. Bij UXEM is alles mogelijk! Wij ontwikkelen graag samen met u een nieuw materiaal wat aan al uw wensen voldoet. UXEM is tevens gespecialiseerd in technische polyethyleenschuimen en diverse andere flexibele speciaalschuimen.

Schuimspecialist

Onze kunststofschuimen worden door middel van diverse bewerkingen, zoals (CNC) snijden, stansen, frezen, thermoformen, coaten, lijmen, lamineren e.d. op diverse machines verwerkt tot de gewenste halffabricaten. Tevens kunt u denken aan geassembleerde of samengestelde oplossingen. Echter, het blijven voor ons halffabricaten, wij produceren en leveren in bulk, incl evt verpakking, om u de scherpste prijzen te kunnen bieden. Wij leveren enkel klantorder-gestuurd, en zullen nooit eigen eindproducten op de markt brengen.

ECO-foam productie

Uniek is dat UXEM haar eigen ECO polyurethaan schuimproductie heeft ontwikkeld. ECO staat bij UXEM voor ecologisch (en economisch). Milieuvriendelijk geproduceerd, zonder gebruik te maken van schadelijke blaasmiddelen. Wij hebben een hoogwaardige vacuüm/overdruk-techniek ontwikkeld om het schuim te laten rijzen. Minstens 50% van de grondstoffen bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Onze ECO schuimen kunnen wij klantspecifiek in elke gewenste kleur, densiteit, hardheid, celgrootte en andere eigenschappen samenstellen.

Schuimcollege

Wij nodigen u graag uit bij UXEM in Lelystad voor een compact “schuimcollege”, waarbij wij u alles vertellen over de diverse schuimtypes en bewerkingen. Wij nemen graag alle mogelijkheden met u door mbt uw ontwerp of uw idee, qua maakbaarheid, betaalbaarheid, maar behalve de do’s ook de don’ts. Eerlijk advies om het vertrouwen te winnen dat wij de ultieme adviseur en leverancier zijn voor al uw technische schuimuitdagingen. UXEM staat voor kwaliteit, persoonlijke aanpak en technisch advies. Ook kunt u ons vinden op diverse vakbeurzen.

Adres

Artemisweg 135
8239 DD Lelystad
The Netherlands
Route

Social Media

Volg ons op Twitter
Vind ons via LinkedIn

Vind ons via Facebook