Maintenance Engineer/ Storingsmonteur

7 December, 2021 09:59

Als Maintenance Engineer bij UXEM vervul je de brede rol van Technische Dienst, Storingsmonteur en onderhoud in 1 en ben je ook dé verbindende schakel tussen bedrijfsleider en de machine-operators. Yep je leest het goed, het is echt een brede functie. Word jij blij van het idee dat je op de dag meer mag doen dan alleen onderhoud en storingen oplossen?

MAINTENANCE ENGINEER/ STORINGSMONTEUR

 


UXEM Flexible Foams is technisch, innovatief en flexibel. Wij produceren en verwerken flexibele polyurethaan zachtschuimen vanuit onze productielocatie Lelystad. Het gave is dat wij dat door middel van specialistische bewerkingen elk ontwerp op maat kunnen maken tot een ware schuimconstructie. Voorbeelden hiervan zijn maatwerk verpakkingen, akoestiek oplossingen of industriële en technische toepassingen. Denk hierbij aan isolatiedelen in cv-ketels of koffieapparaten.

Wij worden met z’n allen (op dit moment 30 collega’s) blij van schuim maatwerk bedenken en maken. We zoeken op dit moment een collega die ons team komt versterken.

 

Maintenance Engineer/ Storingsmonteur

Als Maintenance Engineer/ Storingsmonteur bij UXEM vervul je de brede rol van Technische Dienst, Storingsmonteur en onderhoud in 1 en ben je ook dé verbindende schakel tussen bedrijfsleider en de machine-operators. Yep je leest het goed, het is echt een brede functie. Word jij blij van het idee dat je op de dag meer mag doen dan alleen onderhoud en storingen oplossen? Dan zeggen wij: lees snel hoe een dag er voor jou uit ziet bij UXEM.

Je stapt ’s ochtends blij je bed uit, doet je ochtendritueel en komt uitgerust naar je werk. Je zorgt allereerst dat de machines optimaal werken, hierdoor verlopen de processen soepel. Je kijkt trots om je heen, de dag is begonnen. Je ziet je collega’s betrokken, veilig en op een prettige manier werken. De bedrijfsleider loopt langs, je wordt door hem gecoacht en jullie werken dagelijks nauw met elkaar samen. Jullie nemen samen de productieplanning door. De directeur loopt de productiehal in, jullie zwaaien naar elkaar en zij denkt nog even met jullie mee. Ondertussen help je een collega met een storing aan een machine. Lunchtijd. Tijdens de lunch denk je even na over de ochtend die alweer zo snel is gegaan, je werk is echt tof en vooral afwisselend. In de middag werk je aan je project om de stap te maken naar verdere professionalisering van Uxem. Je denkt na over de unieke, in-house ontwikkelde productietechnieken. Je hebt te maken met een diversiteit aan geautomatiseerde (o.a. CNC-) machines, waarvan een aantal door Uxem zelf ontwikkeld zijn, inclusief maatwerk PLC’s en een scala aan elektrotechnische uitdagingen. Je wordt geroepen door een collega, hij heeft een probleem. Door het stellen van vragen kom jij achter het probleem en lost deze op.Tijd voor controle, je kijkt of de producten worden gemaakt volgens de specificaties die met de klant zijn afgesproken. Zo controleer je o.a. afmetingen, afwerking, bewerkingstijden en aantallen en streef je er naar dat er zo min mogelijk fouten worden gemaakt. Je neemt met je collega door of er correct wordt omgegaan met machines en materialen. Word de kwaliteit die de klant beloofd is gehaald?

De dag schiet al aardig op, gelukkig is er nog wat tijd om de detailplanning van alle orders deze week bij te sturen. Je stemt hierover regelmatig af met de meewerkend voormannen, bedrijfsleider of een collega van werkvoorbereiding. De capaciteit van mensen en machines worden door jou zo optimaal mogelijk benut. Morgen komt er een nieuwe medewerker en deze ga jij inwerken op de diverse machines, zodat iedereen op dezelfde manier werkt.

Het einde van de dag nadert en je bedenkt nog even wat je deze week nog op de planning hebt staan: Twee innovatieprojecten waarbij nieuwe machines en/of technieken worden getest. Alle opmerkingen van medewerkers en jouw bevindingen m.b.t. processen en reparaties, inventariseer en bundel je tot concrete onderwerpen die je aankaart bij het management. Deze week heb je ook nog wat voorbereidingen te doen voor de ISO 9001 audit die volgende week plaats vindt.

De dag loopt ten einde, je rondt de dag met een lach af en gaat genieten van een heerlijke avond. Morgen weer een nieuwe dag.

Wij worden heel gelukkig als jij deze eigenschappen hebt / ervaringen met je mee brengt:

  • Je maakt makkelijk contact
  • Je straalt vertrouwen en enthousiasme uit
  • Je bent goed in doorvragen en analyseert goed wat er echt aan de hand is
  • Je werkt graag samen en een collega aanspreken is voor jou geen probleem
  • Een gedegen opleidingsachtergrond (elektrotechnisch/ werktuigbouwkundig)
  • Technisch inzicht om productietechnieken en –processen te doorgronden
  • Ervaring met machine-aansturingen, PLC’s en andere aanverwante elektrotechnische vraagstukken
  • Ervaring met onderhoud aan industriële productiemachines
  • Een sterk ontwikkeld analytisch vermogen waardoor je snel en doordacht problemen kunt oplossen

Wij staan open voor iemand met een out-of-the-box achtergrond. Als jij open staat om je te ontwikkelen binnen onze unieke productieomgeving en voldoende technisch talent en inzicht in huis hebt plus ervaring met industriële machines, dan dagen wij jou uit om op gesprek te komen om de mogelijkheden te bespreken.

Wat hebben wij jou te bieden?

Allereerst een afwisselende en super leuke baan in een groeiende onderneming. Wij vinden de ontwikkeling van onze medewerkers heel belangrijk. Uiteraard staan kwaliteit en veiligheid, zoals bij veel bedrijven, bij ons zeer hoog in het vaandel. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, MVO zoals dat afgekort zo mooi heet, is een belangrijk speerpunt voor UXEM. Dit zie je onder andere terug in onze speciale ECO productielijn. Binnen ons zeer innovatieve bedrijf (geen grap, we maken niets anders dan maatwerk dus innovatie is our middle name) wordt alle vrijheid geboden om mee te denken over nieuwe afzetmarkten en oplossingen voor onze klanten. Uiteraard bieden we een salaris dat bij deze functie past, vergoeden we je reiskosten want hee we zien je graag op kantoor en hadden we al gezegd dat we een leuk team hebben waar je mee mag werken?

 

Lijkt het je wat? Dan zijn wij heel benieuwd naar wie je bent, je motivatie en je ervaringen. Deze mag je sturen naar admin@uxem.com t.a.v. Christian Reichow of kijk op onze website www.uxem.com voor meer informatie. Heb je vragen? Neem dan contact op met onze bedrijfsleider Christian Reichow via telefoonnummer 0320-219622. Hij kan al jouw vragen beantwoorden.

 

Adres

Artemisweg 135
8239 DD Lelystad
The Netherlands
Route

Social Media

Volg ons op Twitter
Vind ons via LinkedIn

Vind ons via Facebook